Kulcsszavak: Közösségi oldal, közösségi weblap, weblapfejlesztés

Célja: egy közösség érdeklődését fent tartsa, köztük kommunikációs lehetőséget biztosítson.

 

Ezek az oldalak valamilyen szakmai közösséget vagy baráti társaságot, esetleg egy téma iránt érdeklődő embereket fognak össze. Mindig valamilyen téma köré épül, azt a témát részletesen kidolgozzák. Általában külső hivatkozásokat is gyakran tartalmaz.

A közösségi oldalak gyakran interaktívak, a tagok közti kapcsolattartás, kommunikáció fent tartása a cél. Ezért gyakran találkozunk közösségi weblapokon hírlevelekkel, fórumokkal, véleménycserékkel. Az ilyen párbeszédeket hosszú időn keresztül megtartják. Többek között ennek köszönhetően ezek az oldalak folyamatosan növekszenek.

Másik fontos feladata a célközösséget, szakmai közösséget fejlessze, versenyekről, rendezvényekről hírt adjon. A tartalom jelentős részét a közösség tagjai írják meg.

A közösségi honlapok minden esetben dinamikus oldalak. A fiatalok körében a legelterjedtebb. Leggyakrabban az oldalhoz csatlakozni kell. Vagy valamilyen regisztrációs rendszerrel oldható meg, vagy zártabb közösségeknél a meghívásos rendszer is elterjedt.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com